tisdag 27 januari 2009

Negbrillorna åker av och discoglajorna åker på

Othello var rosenrasande över att hans älskade Desdemona hade bedragit honom och hårdhånglat med en annan dude som hette Cassio (Cassio var Othellos bästa polare och alltihop var egentligen en lögn påhittad av den ondskefulle Iago -Othellos andra bästis.)

Othello var helt tokig av svartsjuka och han hotade med att slå ihjäl Desdemona på direkten. Dessie sa att Othello väl kunde gå och ta ett snack med Cassio så skulle han få reda på att det inte var som han trodde.

Men det gick inte alls. Othello påstod nämligen att han redan slagit ihjäl Cassio. När Desdemona insåg att det inte längre fanns något sätt som hon kunde bevisa att hon var oskyldig, blev hon -rent ut sagt- livrädd.

Eftersom Othello satt fast i sitt känsloraseri och därmed var helt förblindad så tolkade han hennes reaktion utifrån sin egen svartsjuka. Han fattade inte att även en helt oskyldig människa skulle reagera med stress och rädsla i en sådan situation. Othello såg hennes känslouttryck som bevis på att hon hade något att dölja.

Varpå han kvävde henne med en kudde.

Inga kommentarer: