lördag 23 januari 2010

Bodypump

Äntligen tillbaka på gymmet. Balansen är återställd.

Har hållt mig hemma för att förkylningen ska ge med sig, men nu trotsade jag alltså naturlagarna igår och gav mig iväg på ett äventyr.

Januari är som vanligt "månaden-då-julskinkan-ska-brännas", vilket ger full aktivitet även en gråmulen hemmasittar-fredag som denna. Men inga sura miner för det, tjejerna verkar ändå hålla sig hemma och det innebär att crossmaskinerna för upp- och nervärmning står lediga.

Så långt allt cool.

Betraktar man människorna i full färd med diverse träningsredskap ser man en liten röd tråd. Det blir lätt att kategorisera, och plötsligt har man helt olika släkten av gymfolk.

Vi har;

1. Gymnörden
Vanligtvis en ganska spenslig figur, med högt uppdragna, fladdriga shorts. De kritvita benen står i perfekt kontrast till de kolsvarta rektangulära glasögonen. Ser lite rädd och ängslig ut, kanske för att han hör hemma bättre på biblioteket. Där är han kung. Tillhör troligtvis kultursnubbarna.

2. Spännbögen
Stora, muskulösa biceps kännetecknar denna man. För det är alltid en man. Benen är pinnsmala och han bär ofta ett linne i naturnära färger, helst vitt. Håret är kortklippt och gången gorillalik. Eller möjligtvis har han skitit på sig? Hursomhelst, han verkar glömt hur man tränar lår och spenderar helst tiden med att gå runt och kolla när andra svettas, eller så sitter han och vilar på just den maskinen du vill använda.

3. Athleten
Min personliga favorit. Muskler normalstora, inget överdrivet. Vältränad, jämn muskeltonus. Avslappnad typ, han ser tiden på gymmet som något man gör några gånger i veckan för skojs skull. Håller till på löpbandet eller gör situps på mattan. Stoltserar aldrig med sina muskler, även om han ibland drar av sig t-shirten (synd att han då har ett linne under) och avslöjar gudomliga biceps. Skulle aldrig få för sig att bara hålla till vid de fria vikterna, men gör det ibland för omväxlings skull. Passar perfekt för collegelaget i baseboll.

4. Tvillingarna
Kommer alltid tillsammans. Har nästan identiska gymkläder, oftast någon mörkare färg, typ marinblå eller svart. Ibland handskar. Den ena sitter och gör repetitioner och den andra peppar eller håller i vikten. Och så byter de. Man kan också se dem vandra planlöst runt och diskutera diverse proteinpulver. Vad skulle hända om den ena blev sjuk?

5. Gubben
Äldre man som levt på pensionen de senaste 20 åren. Svettband i pannan, det gråa håret tappade han dock år 1920. Vitt linne, dallriga underarmar och haltande gång. Gör oftast bara några övningar och sen går han. Liknar gymnörden, fast glasögonen är oftast av läsglasögonsmodell istället.

6. Hurtbullen
Hurtig person, ofta tjej med högt uppsatt hästsvans. Svarta tajts och kroppsnära t-shirt, vältränad. Ipod, och gärna nytekniska löpskor. Håller till på crossen, löpbandet eller i aerobicsgruppen. Har ibland sällskap av en enorm tungviktare, med midjebälte och tatueringar, som coachar.

7. Gymnarkomanen
Lever för gymmet. Är där oavsett vilken tid du kommer, alla dagar i veckan. Alltid handskar, och linne är mer regel än undantag. Känner alla och kindpussas med nära kusiner. Behöver aldrig göra så många repetitioner, men när du kommer till maskinen han just använt så ser du att det inte finns några fler vikter att lägga på. Han använder alltid maxvikter, och önskade nog att de köpte nya maskiner med större vikter.

Vilken grupp jag tillhör?

Kanske Hurtbullen om några år. Om man har tur.

Inga kommentarer: